צלי כתף בתנור עם יין רוזה וירקות שורש \\ ניסי גולדרייך

    חיה ספיר No Comments on צלי כתף בתנור עם יין רוזה וירקות שורש \\ ניסי גולדרייך

    מתכון חדש ומיוחד לצלי כתף בשיטת צליה מקדימה בתנור ששומרת על כל המיצים של הבשר בשילוב יין רוזה וירקות שרש בהגשה חגיגית לכבוד שבת קודש | נתח צלי כתף עם ירקות שרש ביין רוזה מאת יוצרת האוכל ניסי גולדרייך

    צילום: ניסי גולדרייך
    2:00
    06.05.24
    נתי שולמן No Comments on קמיסר: "ביטבוקסינג? אל תתענגו על וואקלי; זאת לא המטרה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מרכיבים:

    נתח של 1.5 קילו של צלי כתף
    כוס וחצי יין רוזה או לבן או קברנה
    2 סלקים בינוניים פרוסים דק
    1 ראש שומר שלם בינוני
    2 ראשי שום
    1 בצל פרוס דק
    גבעול רוזמרין
    גבעול טימין
    רבע כוס סילאן או דבש
    כף מלח גס
    כפית פלפל שחור גרוס
    שמן זית איכותי

    הכנה:
    1. מחממים תנור ל250 מעלות טורבו ומעסים את הבשר בשמן זית ומרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את הבשר בתבנית ומכניסים לצליה ראשונה בתנור למשך 15 דקות בדיוק ומוציאים. את המעלות בתנור מורידים ל140 מעלות.
    2. מסדרים את פרוסות הסלק והבצל מתחת לנתח הבשר ובצדדים וחותכים את החלק העליון של ראשי השום ומוסיפים ומסדרים את שאר הירקות ליד הבשר
    מעל מניחים את גבעולי הטימין והרוזמרין (אפשר גם תבלין יבש)
    3. מתבלים בסילאן מלח ופלפל ושופכים את היין מעל הבשר ומוסיפים עוד כוס וחצי של מים רותחים שהנוזלים יגיעו לחצי מהתבנית ומזלפים עוד קצת שמן זית
    4. מכסים בנייר אפיה ומהדקים היטב בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור בחלק התחתון לבישול של 7 עד 8 שעות ומגישים לשולחן כנתח שלם או לפרוס למנות אחרי קירור של לילה במקרר

    לכבוד שבת קודש



    0 תגובות